5 redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

Een huis kopen is een van de belangrijkste beslissingen van je leven. Daarom is het belangrijk dat je je goed voelt bij iedere stap in het proces en zeker weet dat je een goede aankoop doet. Een aankoopmakelaar weet raad en helpt jou gedurende het gehele proces langs alle stappen in het traject. Wij hebben voor jou een lijst opgesteld met redenen waarom een aankoopmakelaar inschakelen altijd een goed idee is.

Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op hoogte van huizen die op de markt komen
Dankzij het netwerk van de aankoopmakelaar is hij/zij vaak als eerste op de hoogte van woningen die in de verkoop komen. Zo ben jij er altijd op tijd bij om een bezichtiging in te plannen. Ook wanneer je even druk bezig bent met iets anders zal jouw aankoopmakelaar het aanbod in de gaten houden.

Een deskundig en ervaren oog kijkt met je mee
De aankoopmakelaars zijn experts in het aankopen van huizen voor klanten. Ze hebben jarenlange ervaring in het zoeken naar de geschikte woning voor jou. De aankoopmakelaar zal de woning bekijken met een deskundig oog. Hij/zij zal ervoor zorgen dat jij op de hoogte bent van welke kosten er nog kunnen komen en met welke gebreken je rekening moet houden. 

De makelaar heeft een objectieve mening
Bij het kopen van een huis komt veel emotie kijken. Daarnaast zorgt de hoeveelheid concurrentie voor druk. Een aankoopmakelaar voelt deze emotie en druk niet, en kan objectief de onderhandelingen in. Hij/zij zal er voor zorgen dat je niet meer betaalt dan dat de woning echt waard is.

Je bespaart kosten
Door geen aankoopmakelaar in te schakelen, blijf je in grotere mate in onzekerheid over de echte waarde van je nieuwe woning en kun je soms voor onprettige verrassingen komen te staan. De kosten van een aankoopmakelaar verdienen zichzelf terug in een betere en zekere aankoopprijs en een duidelijk overzicht van de voorziene kosten in de toekomst. 

 Je bespaart tijd
Zelf alles regelen kan heel veel tijd in beslag nemen. De kans op ‘achter het net vissen’ is reëel. Jouw aankoopmakelaar houdt de markt voor je in de gaten en gaat voor je op zoek. Zo hoef jij niet dag en nacht Funda af te struinen, makelaars langs te gaan en bij iedere woning het volledige proces op te starten. Alleen de woningen dieecht potentie hebben, zijn jouw tijd waard. 

Woon4You is een gespecialiseerde aankoopmakelaar en een onmisbare schakel bij het kopen van een woning. Geïnteresseerd? Kom gerust langs bij één van onze drie vestigingen!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Drie vragen over het koopcontract

Als je een prijs overeengekomen bent met de verkoper, is het tijd om afspraken te maken en deze schriftelijk vast te leggen in het koopcontract. Wat staat daarin en waar moet je op letten?

Lees Meer →

3 tot 5 miljard extra overheidsfinanciering nodig voor bouw 100.000 woningen in 2024

Het woningtekort in Nederland wordt steeds nijpender. De overheid heeft daarom plannen om dit jaar meer dan 100.000 woningen te bouwen. Belangenorganisaties, zoals gemeenten, corporaties en bouwbedrijven doen hun uiterst best om dit te realiseren, maar waarschuwen dat er 3 tot 5 miljard extra investeringen vanuit de overheid nodig zijn om dit doel te halen.  

Lees Meer →

Dit moet je weten over de WOZ-waarde van je woning

Wellicht heb je recent weer de WOZ-beschikking in de bus gekregen. De Wet Waardering Onroerende Zaken is van essentieel belang voor de waardering van vastgoed in Nederland. De WOZ-waarde heeft diverse consequenties voor je financiën en belastingen. Hieronder leggen we uit wat dit precies inhoudt en hoe je de WOZ-waarde kunt controleren.

Lees Meer →