5 redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

Een huis kopen is een van de belangrijkste beslissingen van je leven. Daarom is het belangrijk dat je je goed voelt bij iedere stap in het proces en zeker weet dat je een goede aankoop doet. Een aankoopmakelaar weet raad en helpt jou gedurende het gehele proces langs alle stappen in het traject. Wij hebben voor jou een lijst opgesteld met redenen waarom een aankoopmakelaar inschakelen altijd een goed idee is.

Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op hoogte van huizen die op de markt komen
Dankzij het netwerk van de aankoopmakelaar is hij/zij vaak als eerste op de hoogte van woningen die in de verkoop komen. Zo ben jij er altijd op tijd bij om een bezichtiging in te plannen. Ook wanneer je even druk bezig bent met iets anders zal jouw aankoopmakelaar het aanbod in de gaten houden.

Een deskundig en ervaren oog kijkt met je mee
De aankoopmakelaars zijn experts in het aankopen van huizen voor klanten. Ze hebben jarenlange ervaring in het zoeken naar de geschikte woning voor jou. De aankoopmakelaar zal de woning bekijken met een deskundig oog. Hij/zij zal ervoor zorgen dat jij op de hoogte bent van welke kosten er nog kunnen komen en met welke gebreken je rekening moet houden. 

De makelaar heeft een objectieve mening
Bij het kopen van een huis komt veel emotie kijken. Daarnaast zorgt de hoeveelheid concurrentie voor druk. Een aankoopmakelaar voelt deze emotie en druk niet, en kan objectief de onderhandelingen in. Hij/zij zal er voor zorgen dat je niet meer betaalt dan dat de woning echt waard is.

Je bespaart kosten
Door geen aankoopmakelaar in te schakelen, blijf je in grotere mate in onzekerheid over de echte waarde van je nieuwe woning en kun je soms voor onprettige verrassingen komen te staan. De kosten van een aankoopmakelaar verdienen zichzelf terug in een betere en zekere aankoopprijs en een duidelijk overzicht van de voorziene kosten in de toekomst. 

 Je bespaart tijd
Zelf alles regelen kan heel veel tijd in beslag nemen. De kans op ‘achter het net vissen’ is reëel. Jouw aankoopmakelaar houdt de markt voor je in de gaten en gaat voor je op zoek. Zo hoef jij niet dag en nacht Funda af te struinen, makelaars langs te gaan en bij iedere woning het volledige proces op te starten. Alleen de woningen dieecht potentie hebben, zijn jouw tijd waard. 

Woon4You is een gespecialiseerde aankoopmakelaar en een onmisbare schakel bij het kopen van een woning. Geïnteresseerd? Kom gerust langs bij één van onze drie vestigingen!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Dit zijn de verschillende clausules die je kunt tegenkomen in de koopakte

Als je een nieuwe woning gaat kopen, kunnen er termen voorbijkomen die je niet dagelijks hoort. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende clausules tegenkomen in de koopovereenkomst, zoals de 'ouderdomsclausule' of de 'asbestclausule'. 

Read More →

Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe meer je mag lenen

Heb je een energiezuinig huis op het oog of ben je van plan je woning te verduurzamen? Dan is er goed nieuws. Uit de nieuwe richtlijnen voor hypotheken van het ministerie van Financiën blijkt dat wie volgend jaar een huis wil kopen, meer kan lenen. Dat bedrag kan oplopen tot 50 duizend euro. 

Read More →

Groep huishoudens met risicovolle aflossingsvrije hypotheek daalt

DE AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft sinds 2019 bijna 1,7 miljoen huiseigenaren geïnformeerd over de risico's van de aflossingsvrije hypotheek. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: het aantal huishoudens met zo'n risicovolle hypotheek is afgenomen met 63 procent.

Read More →