Zelf doen: zo schittert jouw woning op Funda!

De kogel is door de kerk: je gaat je huis te koop zetten! Professionele foto’s, video en plattegronden zijn het fundament van een goede woningpresentatie, maar zelf kun je ook voorbereidingen treffen voor een optimale presentatie. We geven graag tips!


1. Ruim niet te fanatiek op

Begrijp ons niet verkeerd: een opgeruimd huis is altijd een goed idee. Maar er mag best te zien zijn dat er geleefd wordt. Ontdoe het huis zoveel mogelijk van persoonlijke spullen, maar een schilderij aan de muur moet kunnen.


2. Wees kritisch op de foto's

Geef niet alles weg in de foto's. Een koper moet nieuwsgierig gemaakt worden, zodat ze een bezichtiging willen doen.


3. Denk aan de buitenkant

Kijkers zien als eerste de buitenkant van de woning. Zorg er dus voor dat de tuin is opgeruimd en dat de kozijnen er netjes uitzien. 


4. Kijk kritisch naar je eigen huis

Veel dingen zie je misschien zelf niet meer. Denk bijvoorbeeld aan de kraan die lekt of een leuning die loszit. Een koper wil dat alles naar behoren werkt. Even repareren dus!


5. Eén lege kast

Laat één kast in huis leeg, zodat je last minute losse spullen kunt opbergen als er mensen komen bezichtigen! 


Wil je je woning verkopen? Dan nemen wij graag alle zorgen van het verkoopproces uit handen. Neem vrijblijvend contact met ons op!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Drie vragen over het koopcontract

Als je een prijs overeengekomen bent met de verkoper, is het tijd om afspraken te maken en deze schriftelijk vast te leggen in het koopcontract. Wat staat daarin en waar moet je op letten?

Lees Meer →

3 tot 5 miljard extra overheidsfinanciering nodig voor bouw 100.000 woningen in 2024

Het woningtekort in Nederland wordt steeds nijpender. De overheid heeft daarom plannen om dit jaar meer dan 100.000 woningen te bouwen. Belangenorganisaties, zoals gemeenten, corporaties en bouwbedrijven doen hun uiterst best om dit te realiseren, maar waarschuwen dat er 3 tot 5 miljard extra investeringen vanuit de overheid nodig zijn om dit doel te halen.  

Lees Meer →

Dit moet je weten over de WOZ-waarde van je woning

Wellicht heb je recent weer de WOZ-beschikking in de bus gekregen. De Wet Waardering Onroerende Zaken is van essentieel belang voor de waardering van vastgoed in Nederland. De WOZ-waarde heeft diverse consequenties voor je financiën en belastingen. Hieronder leggen we uit wat dit precies inhoudt en hoe je de WOZ-waarde kunt controleren.

Lees Meer →