Zelf doen: zo schittert jouw woning op Funda!

De kogel is door de kerk: je gaat je huis te koop zetten! Professionele foto’s, video en plattegronden zijn het fundament van een goede woningpresentatie, maar zelf kun je ook voorbereidingen treffen voor een optimale presentatie. We geven graag tips!


1. Ruim niet te fanatiek op

Begrijp ons niet verkeerd: een opgeruimd huis is altijd een goed idee. Maar er mag best te zien zijn dat er geleefd wordt. Ontdoe het huis zoveel mogelijk van persoonlijke spullen, maar een schilderij aan de muur moet kunnen.


2. Wees kritisch op de foto's

Geef niet alles weg in de foto's. Een koper moet nieuwsgierig gemaakt worden, zodat ze een bezichtiging willen doen.


3. Denk aan de buitenkant

Kijkers zien als eerste de buitenkant van de woning. Zorg er dus voor dat de tuin is opgeruimd en dat de kozijnen er netjes uitzien. 


4. Kijk kritisch naar je eigen huis

Veel dingen zie je misschien zelf niet meer. Denk bijvoorbeeld aan de kraan die lekt of een leuning die loszit. Een koper wil dat alles naar behoren werkt. Even repareren dus!


5. Eén lege kast

Laat één kast in huis leeg, zodat je last minute losse spullen kunt opbergen als er mensen komen bezichtigen! 


Wil je je woning verkopen? Dan nemen wij graag alle zorgen van het verkoopproces uit handen. Neem vrijblijvend contact met ons op!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Groep huishoudens met risicovolle aflossingsvrije hypotheek daalt

DE AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft sinds 2019 bijna 1,7 miljoen huiseigenaren geïnformeerd over de risico's van de aflossingsvrije hypotheek. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: het aantal huishoudens met zo'n risicovolle hypotheek is afgenomen met 63 procent.

Lees Meer →

5 tips bij het kopen van een appartement

Bij het kopen van een appartement komen er net iets andere zaken kijken dan bij de aankoop van een rijtjeshuis of vrijstaand huis. Je koopt namelijk niet één, maar eigenlijk twee dingen. Je wordt eigenaar van de woning, maar ook mede-eigenaar van het gehele gebouw. Waar moet je allemaal op letten? We geven je 5 tips.

Lees Meer →

Droomhuis gevonden? Dit is hoe je het best kunt bieden

Je hebt je droomhuis gevonden! Gefeliciteerd! Maar uiteraard is het huis niet meteen van jou. Het spannendste deel moet nog komen. Je moet namelijk gaan bieden op een huis. En het moet maar net gebeuren dat jouw bod geaccepteerd wordt. Om je kansen te vergroten, vertellen we je graag alles over waar je op moet letten en hoe je jouw biedingstactiek kunt verbeteren. 

Lees Meer →