Je woning beter in de markt zetten: verduurzamen!

Verduurzamen is waarschijnlijk wel het woord van het decennium. Niet alleen is sinds 2022 het hebben van een energielabel van je woning verplicht, maar door de politieke en economische rollercoaster zijn duurzaam en praktisch ineens belangrijke overwegingen bij het kopen van een huis. Wil jij je woning succesvol verkopen? Lees dan hier waar je rekening mee moet houden. 

Woningen met een groen energielabel doen het in de huidige markt beter dan een woningen met een lager label. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat woningen met een A, B of C label gemiddeld sneller en voor een hogere prijs verkocht worden. Dit komt door de onzekerheden rondom de gasprijzen, de energierekening en de stand van zaken op de woningmarkt. Woningzoekers wensen een klein stukje zekerheid, een duurzame woning is daarbij een grote plus. 

Hoe kun je snel en relatief simpel je woning verduurzamen? Ten eerste is het verstandig om je huis tochtvrij te maken. Dit doe je door alle naden en kieren tussen kozijnen en de buitenmuren te isoleren. Daarnaast zijn vloer-, spouwmuur- en dakisolatie goede opties. Als laatst kun je investeren in dubbel glas. Het nieuwe HR++ glas is dubbel glas met gas ertussen waardoor het raam nog beter geïsoleerd is en warmte niet kan ontsnappen en de verwarming een tikkie lager kan. 

Benieuwd naar meer informatie over energielabels en de verduurzaming van jouw huis, al dan niet voor eventuele verkoop? De experts van Woon4You geven je graag meer informatie tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Kom gerust langs bij één van onze drie vestigingen!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Zelf doen: zo schittert jouw woning op Funda!

De kogel is door de kerk: je gaat je huis te koop zetten! Professionele foto’s, video en plattegronden zijn het fundament van een goede woningpresentatie, maar zelf kun je ook voorbereidingen treffen voor een optimale presentatie. We geven graag tips!

Lees Meer →

5 redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

Een huis kopen is een van de belangrijkste beslissingen van je leven. Daarom is het belangrijk dat je je goed voelt bij iedere stap in het proces en zeker weet dat je een goede aankoop doet. Een aankoopmakelaar weet raad en helpt jou gedurende het gehele proces langs alle stappen in het traject. Wij hebben voor jou een lijst opgesteld met redenen waarom een aankoopmakelaar inschakelen altijd een goed idee is.
 

Lees Meer →

5 voordelen van wonen in het Groene Hart

Het Groene Hart staat bij velen bekend als een aantrekkelijk omgeving om te leven. Met Woon4you Makelaars en taxateurs zijn we inmiddels geruime tijd actief in deze regio om woningen aan te kopen en te verkopen voor onze klanten. Wij geven jouw vijf redenen waarom in het Groene Hart wonen een aanrader is

Lees Meer →