Je woning beter in de markt zetten: verduurzamen!

Verduurzamen is waarschijnlijk wel het woord van het decennium. Niet alleen is sinds 2022 het hebben van een energielabel van je woning verplicht, maar door de politieke en economische rollercoaster zijn duurzaam en praktisch ineens belangrijke overwegingen bij het kopen van een huis. Wil jij je woning succesvol verkopen? Lees dan hier waar je rekening mee moet houden. 

Woningen met een groen energielabel doen het in de huidige markt beter dan een woningen met een lager label. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat woningen met een A, B of C label gemiddeld sneller en voor een hogere prijs verkocht worden. Dit komt door de onzekerheden rondom de gasprijzen, de energierekening en de stand van zaken op de woningmarkt. Woningzoekers wensen een klein stukje zekerheid, een duurzame woning is daarbij een grote plus. 

Hoe kun je snel en relatief simpel je woning verduurzamen? Ten eerste is het verstandig om je huis tochtvrij te maken. Dit doe je door alle naden en kieren tussen kozijnen en de buitenmuren te isoleren. Daarnaast zijn vloer-, spouwmuur- en dakisolatie goede opties. Als laatst kun je investeren in dubbel glas. Het nieuwe HR++ glas is dubbel glas met gas ertussen waardoor het raam nog beter geïsoleerd is en warmte niet kan ontsnappen en de verwarming een tikkie lager kan. 

Benieuwd naar meer informatie over energielabels en de verduurzaming van jouw huis, al dan niet voor eventuele verkoop? De experts van Woon4You geven je graag meer informatie tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Kom gerust langs bij één van onze drie vestigingen!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Dit zijn de verschillende clausules die je kunt tegenkomen in de koopakte

Als je een nieuwe woning gaat kopen, kunnen er termen voorbijkomen die je niet dagelijks hoort. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende clausules tegenkomen in de koopovereenkomst, zoals de 'ouderdomsclausule' of de 'asbestclausule'. 

Lees Meer →

Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe meer je mag lenen

Heb je een energiezuinig huis op het oog of ben je van plan je woning te verduurzamen? Dan is er goed nieuws. Uit de nieuwe richtlijnen voor hypotheken van het ministerie van Financiën blijkt dat wie volgend jaar een huis wil kopen, meer kan lenen. Dat bedrag kan oplopen tot 50 duizend euro. 

Lees Meer →

Groep huishoudens met risicovolle aflossingsvrije hypotheek daalt

DE AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft sinds 2019 bijna 1,7 miljoen huiseigenaren geïnformeerd over de risico's van de aflossingsvrije hypotheek. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: het aantal huishoudens met zo'n risicovolle hypotheek is afgenomen met 63 procent.

Lees Meer →