5 voordelen van wonen in het Groene Hart

Het Groene Hart staat bij velen bekend als een aantrekkelijk omgeving om te leven. Met Woon4you Makelaars en taxateurs zijn we inmiddels geruime tijd actief in deze regio om woningen aan te kopen en te verkopen voor onze klanten. Wij geven jouw vijf redenen waarom in het Groene Hart wonen een aanrader is.

De leefomgeving
De uitgestrekte weiden, veengebieden, schitterende plassen, meren en rivieren geven de leefomgeving een aantrekkelijk groen uiterlijk… What’s in the name! Daar bovenop is er genoeg te doen voor jong en oud in het Groene Hart. Voor de cultuurliefhebbers kent het Groene Hart een levendige historie. Verder zijn er talloze sportclubs en accommodaties in de omgeving. Ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes door de prachtige polders en pittoreske dorpjes in deze regio. Een frisse neus halen was nog nooit zo leuk!

Centrale ligging
Het Groene Hart wordt omsingeld door grote, dynamische steden: Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht liggen praktisch om de hoek. Wanneer je in het Groene Hart woont, zijn de voordelen van de grote stad nooit ver weg. Tegelijkertijd geniet je nog steeds wel van de rust in een weidse omgeving. Voor forenzen met families of liefhebbers van rust en ruimte is dit dus een perfecte combinatie. 

De bereikbaarheid
Het Groene Hart is goed bereikbaar met elk soort vervoer. De A2 en de A12 lopen dwars door het gebied. Vanuit alle hoeken van Nederland ben je zo thuis. De ligging ten opzichte van het openbaar vervoer is ideaal. Er zijn meerdere grote OV-knooppunten in de omliggende steden. Met de fiets ben je zo bij het dichtstbijzijnde station of in de grote stad. Ondanks dat steeds meer mensen op zoek zijn naar meer ruimte voor een thuiswerkplek, ben je vanuit het Groene Hart ook zo op je werk. 

De prijzen 
De gemiddelde huizenprijzen in het Groene Hart liggen lager vergeleken met woningen middenin de grote steden. Zeker nu ‘thuiswerken’ de norm lijkt te worden, gaan mensen op zoek naar meer ruimte en meer mogelijkheden voor hun geld. Daarnaast is het woonwerkverkeer van grote steden naar het Groene Hart goed te overzien. In het Groene Hart is ook een groot aanbod duurzame nieuwbouwwoningen, welke weer positief zijn voor de energierekening. 

Werkgelegenheid
Het Groene Hart is een uniek gebied waar twee werelden samenkomen. Aan de ene kant vind je er veel natuur en groen, en aan de andere kant heeft het een hele eigen economische dynamiek. Het is een diverse regio met verschillende bloeiende sectoren zoals: biobased, agribusiness, leisure, zorg, logistiek en de maakindustrie. Op zoek naar een nieuwe uitdaging en vind je verhuizen geen probleem? Kijk eens in de omgeving van het Groene Hart. 
De makelaars van Woon4You kennen het Groene Hart als hun broekzak, en weten precies waar jou droomwoning staat of hoe je jouw woning in het Groene Hart kunt verkopen.

Eens kennismaken? Kom gerust langs bij één van onze drie vestigingen!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Groep huishoudens met risicovolle aflossingsvrije hypotheek daalt

DE AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft sinds 2019 bijna 1,7 miljoen huiseigenaren geïnformeerd over de risico's van de aflossingsvrije hypotheek. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: het aantal huishoudens met zo'n risicovolle hypotheek is afgenomen met 63 procent.

Read More →

5 tips bij het kopen van een appartement

Bij het kopen van een appartement komen er net iets andere zaken kijken dan bij de aankoop van een rijtjeshuis of vrijstaand huis. Je koopt namelijk niet één, maar eigenlijk twee dingen. Je wordt eigenaar van de woning, maar ook mede-eigenaar van het gehele gebouw. Waar moet je allemaal op letten? We geven je 5 tips.

Read More →

Droomhuis gevonden? Dit is hoe je het best kunt bieden

Je hebt je droomhuis gevonden! Gefeliciteerd! Maar uiteraard is het huis niet meteen van jou. Het spannendste deel moet nog komen. Je moet namelijk gaan bieden op een huis. En het moet maar net gebeuren dat jouw bod geaccepteerd wordt. Om je kansen te vergroten, vertellen we je graag alles over waar je op moet letten en hoe je jouw biedingstactiek kunt verbeteren. 

Read More →