5 voordelen van wonen in het Groene Hart

Het Groene Hart staat bij velen bekend als een aantrekkelijk omgeving om te leven. Met Woon4you Makelaars en taxateurs zijn we inmiddels geruime tijd actief in deze regio om woningen aan te kopen en te verkopen voor onze klanten. Wij geven jouw vijf redenen waarom in het Groene Hart wonen een aanrader is.

De leefomgeving
De uitgestrekte weiden, veengebieden, schitterende plassen, meren en rivieren geven de leefomgeving een aantrekkelijk groen uiterlijk… What’s in the name! Daar bovenop is er genoeg te doen voor jong en oud in het Groene Hart. Voor de cultuurliefhebbers kent het Groene Hart een levendige historie. Verder zijn er talloze sportclubs en accommodaties in de omgeving. Ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes door de prachtige polders en pittoreske dorpjes in deze regio. Een frisse neus halen was nog nooit zo leuk!

Centrale ligging
Het Groene Hart wordt omsingeld door grote, dynamische steden: Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht liggen praktisch om de hoek. Wanneer je in het Groene Hart woont, zijn de voordelen van de grote stad nooit ver weg. Tegelijkertijd geniet je nog steeds wel van de rust in een weidse omgeving. Voor forenzen met families of liefhebbers van rust en ruimte is dit dus een perfecte combinatie. 

De bereikbaarheid
Het Groene Hart is goed bereikbaar met elk soort vervoer. De A2 en de A12 lopen dwars door het gebied. Vanuit alle hoeken van Nederland ben je zo thuis. De ligging ten opzichte van het openbaar vervoer is ideaal. Er zijn meerdere grote OV-knooppunten in de omliggende steden. Met de fiets ben je zo bij het dichtstbijzijnde station of in de grote stad. Ondanks dat steeds meer mensen op zoek zijn naar meer ruimte voor een thuiswerkplek, ben je vanuit het Groene Hart ook zo op je werk. 

De prijzen 
De gemiddelde huizenprijzen in het Groene Hart liggen lager vergeleken met woningen middenin de grote steden. Zeker nu ‘thuiswerken’ de norm lijkt te worden, gaan mensen op zoek naar meer ruimte en meer mogelijkheden voor hun geld. Daarnaast is het woonwerkverkeer van grote steden naar het Groene Hart goed te overzien. In het Groene Hart is ook een groot aanbod duurzame nieuwbouwwoningen, welke weer positief zijn voor de energierekening. 

Werkgelegenheid
Het Groene Hart is een uniek gebied waar twee werelden samenkomen. Aan de ene kant vind je er veel natuur en groen, en aan de andere kant heeft het een hele eigen economische dynamiek. Het is een diverse regio met verschillende bloeiende sectoren zoals: biobased, agribusiness, leisure, zorg, logistiek en de maakindustrie. Op zoek naar een nieuwe uitdaging en vind je verhuizen geen probleem? Kijk eens in de omgeving van het Groene Hart. 
De makelaars van Woon4You kennen het Groene Hart als hun broekzak, en weten precies waar jou droomwoning staat of hoe je jouw woning in het Groene Hart kunt verkopen.

Eens kennismaken? Kom gerust langs bij één van onze drie vestigingen!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Drie vragen over het koopcontract

Als je een prijs overeengekomen bent met de verkoper, is het tijd om afspraken te maken en deze schriftelijk vast te leggen in het koopcontract. Wat staat daarin en waar moet je op letten?

Read More →

3 tot 5 miljard extra overheidsfinanciering nodig voor bouw 100.000 woningen in 2024

Het woningtekort in Nederland wordt steeds nijpender. De overheid heeft daarom plannen om dit jaar meer dan 100.000 woningen te bouwen. Belangenorganisaties, zoals gemeenten, corporaties en bouwbedrijven doen hun uiterst best om dit te realiseren, maar waarschuwen dat er 3 tot 5 miljard extra investeringen vanuit de overheid nodig zijn om dit doel te halen.  

Read More →

Dit moet je weten over de WOZ-waarde van je woning

Wellicht heb je recent weer de WOZ-beschikking in de bus gekregen. De Wet Waardering Onroerende Zaken is van essentieel belang voor de waardering van vastgoed in Nederland. De WOZ-waarde heeft diverse consequenties voor je financiën en belastingen. Hieronder leggen we uit wat dit precies inhoudt en hoe je de WOZ-waarde kunt controleren.

Read More →