Je woning beter in de markt zetten: verduurzamen!

Verduurzamen is waarschijnlijk wel het woord van het decennium. Niet alleen is sinds 2022 het hebben van een energielabel van je woning verplicht, maar door de politieke en economische rollercoaster zijn duurzaam en praktisch ineens belangrijke overwegingen bij het kopen van een huis. Wil jij je woning succesvol verkopen? Lees dan hier waar je rekening mee moet houden. 

Woningen met een groen energielabel doen het in de huidige markt beter dan een woningen met een lager label. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat woningen met een A, B of C label gemiddeld sneller en voor een hogere prijs verkocht worden. Dit komt door de onzekerheden rondom de gasprijzen, de energierekening en de stand van zaken op de woningmarkt. Woningzoekers wensen een klein stukje zekerheid, een duurzame woning is daarbij een grote plus. 

Hoe kun je snel en relatief simpel je woning verduurzamen? Ten eerste is het verstandig om je huis tochtvrij te maken. Dit doe je door alle naden en kieren tussen kozijnen en de buitenmuren te isoleren. Daarnaast zijn vloer-, spouwmuur- en dakisolatie goede opties. Als laatst kun je investeren in dubbel glas. Het nieuwe HR++ glas is dubbel glas met gas ertussen waardoor het raam nog beter geïsoleerd is en warmte niet kan ontsnappen en de verwarming een tikkie lager kan. 

Benieuwd naar meer informatie over energielabels en de verduurzaming van jouw huis, al dan niet voor eventuele verkoop? De experts van Woon4You geven je graag meer informatie tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Kom gerust langs bij één van onze drie vestigingen!
 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Dit moet je weten over de WOZ-waarde van je woning

Wellicht heb je recent weer de WOZ-beschikking in de bus gekregen. De Wet Waardering Onroerende Zaken is van essentieel belang voor de waardering van vastgoed in Nederland. De WOZ-waarde heeft diverse consequenties voor je financiën en belastingen. Hieronder leggen we uit wat dit precies inhoudt en hoe je de WOZ-waarde kunt controleren.

Lees Meer →

73 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd in 2023, meeste in Zuid-Holland

Vorig jaar zijn er 73 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat zijn er iets minder dan in 2022, toen waren het er 75 duizend. De meeste huizen werden gebouwd in Amsterdam.

Lees Meer →

Een hypotheek aanvragen als je een BKR-registratie hebt, kan dat?

Als je een hypotheek afsluit, bekijkt de bank bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) welke kredieten je hebt en of je achterloopt met de betaling. Dit doet de bank om te kijken of je je hypotheek kunt betalen. Maar hoe zit het precies?

Lees Meer →